Skip to main content

conected working environments

integration

a flat building occupies the possible building site boundaries, creating an inner space for a new campus heart.


link

the terrace campus marks the transition in height from the edge of the city to nearby high-rises and reinterprets the qualities of the iconic existing building.


orientation

by rotating the orthogonal atrium structure towards the old town and pöstlingberg, the terraces get western sun.


networking

the foyer as a continuation of the urban space connects the new campus with the surrounding area and activates the ground floor zone.


building

the volume reacts by retreating from the street, lifting up to the forecourt and generally adjusts it's height to the demands of the surrounding buildings.


roof terraces

a staircase reinterprets the grading of the height of the existing building and ensures attractive green spaces on the roof.


heart

the atrium with connecting bridges forms a new center and strengthens communication and informal exchange among employees.


unfold

raising the edge corners creates air space connections in the interior and protected lounge areas outdoors (against wind and noise).

finished2019
countryAUT
citylinz
size29.500 m2
clientraiffeisen upper austrian state bank
projekt leaderdominik bertl
team

carolin ackermann

claudia cikanek

gil cloos

fritz felix eisenblätter

theresa wunder

climate engineering & mep planningingenieurbüro p.jung
visualizationbokeh
model buildingmodellwerkstatt gerhard stocker