Skip to main content

standalone landmark

the interaction of buildings, which play with the volume of the surrounding houses, forms the new gateway to the city. the individual objects are perceived as precise concrete elements that arouse the curiosity of those passing by.

the base, which depicts the entire extension of the new working world upwards, is subordinate to the generous grain of the umdasch building on the other side of the street.

 

networked world of work

the networked thinking on a single, generous level is the basis for the intensive exchange between all people who work in the umdasch group ventures.

different spatial experiences and the diverse references to nature motivate and inspire. the work space becomes a living space.

flexibility and limitless expandability are special features of the light-flooded working world.

 

ecological concrete construction

long outer walls touching the ground offer the special opportunity to save energy.

due to the materiality of the concrete and the covering of the entire area with a very strong layer of humus, the advantages of an inert structure can be used well. daily and yearly cycles are cushioned very slowly.

completed2019
countryAUT
cityamstetten
size3.500 m2
clientumdasch group ag
project architectgil cloos
team

simon beirle

claudia cikanek

timea heged├╝s

ben stolz

building physicsingenieurb├╝ro p.jung
landscape planningkieran fraser landscape design
costs calculationwerner consult
visualization

panoptikon

querkraft