Skip to main content

residential building with maximum free space for residents

a design project which offers a residential building in passive house construction as part of subsidized housing. difficult orientation, as due to the layout of the property, north-east apartments in the courtyard are necessary.

for this design, a compact structure which, instead of connecting to the neighbouring buildings, opens up the building block. therefore, this brings sunshine into the courtyard and all the apartments are given maximum free space with surrounding balconies and loggias as a compensation for the hermetic, thick building envelope.

 

awards

publikationen

finished2010
countryAUT
cityvienna
size5.000 m2
clientheindl holding gmbh
project architectdominique dinies
teammichael de wijn
marc remshardt
ulrich hagen
astrid dierkes
visualisationwww.expressiv.at
building physicsschöberl & pöll oeg
structural planninggreinstetter zt gmbh
general planningageres - christian lager
hvac engineeringBPS gmbh
landscape architectsdoris haidvogl
photos

lisa rastl

lukas dostal

manfred seidl